OKTOOBRIKUU UUDISKIRI: kohtumisest peaministriga, ERGO kindlustus uuenes, õpetajaameti tippkohtumisest, sünnipäevalised, palju päevakajalist

                                                                                                                   

 

KOHTUMISEST PEAMINISTRI KAJA KALLASEGA 

EHL-i esimees Reemo Voltri, Õpetajate Ühenduste Koostöökoja koordinaator Madis Somelar ja Tallinna Reaalkooli direktor Ene Saar kohtusid Eesti Vabariigi peaministri Kaja Kallasega, teemadeks õpetajate järelkasv ja palk ning õpetajaameti väärtustamine. 

Osalejate sõnul oli kohtumise kõige suurem kasu see, et peaminister sai otse allikast infot, mis puudutab haridustöötajate muresid. Haridustöötajate endi vaatenurkadest probleemide tutvustamine tõi ka peaministrile uut mõtteainet. Järgmine kutse kohtuda õpetajate järelkasvu teemadel on tehtud Eesti Vabariigi presidendile Alar Karisele.

Kaja Kallase täispika postituse kohtumisest leiad tema Facebooki lehelt: https://bit.ly/3aV6KKu.
Arutelu sõlmpunktidest ja ettepanekutest saad lugeda EHL-i kodulehe uudistest: https://bit.ly/3aVii0k.

 

EHL-I LIIKMETE HÜVEDEPAKETT ON UUENENUD: ERGO ÕNNETUSJUHTUMI KINDLUSTUSEST

EHL-i liikmetele pakuvad soodustusi üle kümne koostööpartneri. Uuenenud ERGO õnnetusjuhtumi kindlustus parendab EHL-i liikmete hüvedepaketti veelgi.   

EHL-i tegevjuht Aleksandr Tiidemanni sõnul on ERGO õnnetusjuhtumi käesolev kindlustus oluliselt suuremate kindlustuskaitsetega võrreldes varasemaga. Lisandunud on ravikulu, mida meil varem valitud ei olnud. Täpsemalt loe siit.

Tutvu EHL-i liikmete teistegi soodustustustega EHL-i kodulehelt: https://ehl.org.ee/lisahuved/.

 

EHL-IL JA ÕPETAJATE LEHEL ON UUDISEID 

Alates novembrist hakkavad Õpetajate Lehes regulaarselt kajastuma EHL-i uudised. Aga  juba täna saate  esimesi koostöövilju lugeda siitsamast EHL-i uudiskirjast.

Oktoobrikuus on Õpetajate Lehes pööratud tavalisest enam tähelepanu õpetajate heaolule, sealhulgas töökoormusele ja sissetulekule. Lehes on tehtud algust mitme uue rubriigiga, nagu näiteks „Haridus 30 aasta pärast“, „Koolijuhtide kahekõne“ ja „Lastekultuur“.  

Õpetajate kuul on kõikidel õpetajatel võimalik tellida Õpetajate Leht soodsalt – terveks aastaks kõigest 12 euroga. Rohkem soodsatel teemadel siinhttps://tellimine.ee/opetajakuu2021

 

ÕPETAJA KARL-HENRI KÄÄMER RÄÄGIB OMA AMETIÜHINGU LOO 

EHL-i videloos toob Keila kooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Karl-Henri Käämer välja ühe põhjustest miks tema on EHL-i liige: ”Sest mida rohkem on hääli, seda rohkemate õpetajate eest on võimalik seista.” Mida Karl-Henri veel meiega jagas vaata siit.

EHL-i kogutud lood, mis saadavad  õpilasi ja õpetajaid tänasel päeval nende koolielus, on täispikkuses teie ees EHL-i YouTube`s.

 

EHL 11. RAHVUSVAHELISEL ÕPETAJAAMETI TIPPKOHTUMISEL 

EHL-i esimees Reemo Voltri osales  11. rahvusvahelisel õpetajaameti tippkohtumisel (International Summit on the Teaching Profession, ISTP), mis toimus tänavu 19.-21. oktoobril virtuaalselt ning sel korral keskenduti teemale “Õpime minevikust ja vaatame tulevikku: meisterlik ja võrdne haridus kõigile” (Learning from the Past, Looking to the Future: Excellence and Equity for All).

Tippkohtumisel arutasid delegatsioonid olulisi teemasid ning tõid välja riiklikud lubadused, mis aitavad kaasa õpetajapoliitika arendamisele ning õpetajaameti väärtustamisele. Eesti delegatsioon leppis kokku kahes lubaduses: koostada tegevuskava õpetajate järelkasvu tagamiseks ja töötada välja karjäärimudel õpetajatele ning töötada selle nimel, et tagada võrdsus hariduses: tasandada õpilünki ning toetada õppijate ja õpetajate vaimset tervist. Lubaduste täitmist esitletakse järgmisel tippkohtumisel.

Täpsemalt loe siit: https://bit.ly/3b5w8xl

 

OKTOOBRIKUU SÜNNIPÄEVALISED

Õnnitlusi jagame oktoobrikuus EHL-i ning Harjumaa HL-i juhatuse liikmele Reet Lepale ning EHL-i revisjonikomisjoni ning Läänemaa HaüL-i liikmele Ülle Karrole.

                                                                                 

PÄEVAKAJALIST

LIITU MEIEGA: https://ehl.org.ee/hakka-liikmeks/liikmeks-astumise-avaldus/ JÄLGI MEID: Facebookis TELLI UUDISKIRI: https://ehl.org.ee/. VAATA INSTAGARAMI: https://www.instagram.com/eesti_haridustootajate_liit/  KÜSI MEILT: https://ehl.org.ee/liikmele/foorum/ 

 

 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks