Haridus- ja Teadusministeeriumi pöördumine: pakutakse COVID-19 vaktsiinide tõhustusdoose ka haridustöötajatele

Nüüdsest pakutakse COVID-19 vaktsiinide tõhustusdoose ka haridustöötajatele. Palume oma asutustes selle võimaluse kohta infot jagada ning soovitame kaaluda tõhustusdoosi tegemist eelkõige vanemaealistel töötajatel. Vabariigi Valitsuse otsusel võib tervishoiu-, sotsiaal- ja haridusvaldkonna alla 65-aastastele töötajatele nende enda soovil võimaldada tõhustusdoosiga vaktsineerimist 6 kuu möödumisel kuuri läbimisest.

Immunoprofülaktika ekspertkomisjoni hinnangul on vaktsineerimiskuuri läbinud alla 65-aastastel inimestel COVID-19 raske haiguskulu risk reeglina madal. Kuna haridustöötajad puutuvad pidevalt kokku lastega, kes on vaktsineerimata ning võivad nakkust levitada, siis soovitame haridustöötajatel kaaluda tõhustusdoosi tegemist 6 kuu möödumisel esmasest vaktsineerimiskuurist.

Siinkohal lisab EHL-i esimees Reemo Voltri värske uudise, et ka kõiki alla 12aastaseid hakatakse PCR testima. Samuti lisab ta mõtte tulevikuks, mis puudutab veel nooremaid ning aitaks õpetajaskonda tervena püsida: “EHL-i meelest peaks testima ka lasteaialapsi, sest mitmed õpetajad on nakatunud ka lasteaedades.”

Sõltumata sellest, millist vaktsiini on inimesele varem manustatud, tehakse tõhustusdoos Pfizer/BioNTech vaktsiiniga.

Koolide töötajad saavad vaktsineerimiseks pöörduda oma kooliõe poole või piirkonna lähima vaktsineerija juurde, nt sinna, kus tehti põhivaktsineerimine. Lasteaedade, huvikoolide, kõrgkoolide töötajad saavad vaktsineerida oma maakonna lähima vaktsineerija juures. Registreerimine vaktsineerimisele on võimalik raviasutuse registratuuri vahendusel telefoni teel või kasutades raviasutuse enda digiregistratuuri.

Lisainfo:
Haigekassa tõhustusdooside manustamise juhend

 

Koostöö eest tänades
Haridus- ja Teadusministeerium

 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks