EHL-I JAANUARIKUU UUDISKIRI

Tere uuel aastal!

Aasta 2021 on alanud muutustega. Eesti Vabariigil on uus valitsus, EHL tervitab uut haridus- ja teadusministrit, igapäevatööd jagub koolidesse, lasteaedadesse ning jätkuvalt ka kodudesse. Selle aasta esimene uudiskiri pakub positiivset pilku eesolevaks, jagades vitamiine EHL-i Facebooki eelmise aasta kõige populaarsemate postituste hulgast.                                                                                                         

Head seda aastat!
Teie Eesti Haridustöötajate Liit

 

ÕPETAJATELE OMA HOROSKOOP

Soovisime head pühadeaega oma liikmetele ja fännidele pühadehoroskoobiga, mis loodud andekate õpetajate poolt, kes end Lambaküla tähetarkadeks nimetavad 🙂  Lahe lugemine ja ettevõtmine osutus üheks enim loetavaks näoraamatu lektüüriks. 

 

KAS MÄLETATE ÕPETAJAKOOMIKSI TEGELAST 

Meeleolukat  lugemist ja äratundmisrõõmu pakkus aasta jooksul koomiksitegelane, kelle päevi sisustas õpetajatöö, koerad, kassid ning väikesed ja suured rõõmud.

Õpetajakoomiksi ilmumisega tähistati ka EHL-i 30. sünnipäeva. Autor: Kunstnik ja kunstiõpetaja Kristi Markov

EESTI HARIDUSELU EESTVEDAJATE TERVITUS 

Tere, tänase päeva tähed! Kõik suured ning olulised sündmused on saanud teoks vaid tänu koostööle ning väga paljude tahtele haridust väärtustada. Et heade päevade ahel ei katkeks ning kõik, mis väärib parendamist ka paraneks, soovime kõikidele haridusellu panustajatele sujuvat koostööd, oskuslikku kuulamist ja katkematut usku paremasse! 

Nii kõlas EHL-i õpetajate päeva tervitus aastal 2020, aasta pidulikuimalt galalt. EHL-i tervitussõnadega liitusid ka toonane
haridus- ja teadusminister Mailis Reps
ning Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler
Mart Laidmets.

Fotol: Tervitajad “Eestimaa õpib ja tänab” konkursi ning Aasta õpetaja gala ettevalmistustelt

 

OKTOOBRI TIPPSÜNDMUSEKS PEETI PALGAKÕNELUSI

EHL-i ühe esindaja Reet Lepa mõtted otse läbirääkimiste kabinetist: “Kindlasti on  viimaste aastate jooksul toimunud mõtteviisis muutus. Eriti kohaliku omavalitsuse vaates. Tänaseks oleme saavutanud olukorra, kus ka omavalitsuse tasandil on eesmärgiks võetud kõigi õpetajate võrdne kohtlemine (nii huvi- kui alushariduses). Ka see on õpetajaskonna endi seas väga oluline!”   
 

EHL VALLUTAS SÜDAMEID VÄLKKOHTINGUTE SARJAGA

Videosilla vahendusel alustati loengusarjaga „EHL-i välkkohting”. Silmapaistvate ekspertide nõuanded (eeskätt haridustöötajatele) päevakajalistel teemadel võitis kiirelt südameid. Jätkame samas tempos uuel aastalgi. Välkkohting on ka üks paljudest sündmustest EHL30 sünnipäevaprogrammist. 

Loengusari “EHL-i välkkohting” on järelvaadatav EHL-i YouTube-i kanalis: https://bit.ly/31Szf7O 

 

JAGA VEEL ROHKEM LIKE  

Augustikuus jätkas töiselt EHL-i volikogu.
Mida arutati, saab meenutada volikogu 
koosoleku päevakorrast:
https://bit.ly/3ligX7x. Kindlasti andis volikogu
liikmetele head töötuju ja energiat teie suur
like`de arv. Veel rohkem nuppu nimega meeldib
saad jagada aga siin 😉

Fotol: suvine volikogu

KEVAD TÕI UUED LIIKMED 

EHL-i ridadesse astusid kevade saabudes lasteaiaõpetajad Kõrveküla lasteaiast, Tartu vallast. Liitujate sõnul oli ühinemise põhjuseks soov leida eriolukorras tuge paremaks töökorralduseks. Täna saame öelda, et koos tegutsemise tulemusena lasteaiaõpetajate palka ei vähendatud.

 

NALJAKUU POLNUD NALJAKAS  

EHL hakkas õpetajaskonnale jagama COVID-19 puhangust tingituna õigusabi videokonsultatsioonide teel. EHL-i juristi Külli Kröönströmi kõige esimene videokonsultatsioon taas teie ees.  Olid alles ajad ja väljakutsed 🙂

 

EHL-i 30. SÜNNIPÄEV TUURITAS SAAREMAAL

EHL-i kuulub 17 liikmesliitu üle Eesti. Saaremaa Haridustöötajate Liit oli esimeste hulgas, kes tähistas EHL-i 30. aastapäeva. Saarlaste ettevõtlikkus pälvis suure aplausi Facebookiski. Kiika, mis toimus 14. veebruaril 2020 meie sõprade ja kolleegide elus Saaremaal 😉  EHL30 juubelisündmuse korraldamise toetust jagatakse tänavu samuti.

KUI TÖÖTÜLI ON MUUTUMAS STREIGIKS 

Nii juhtus Kiviõli 1. keskkoolis ja väga paljude kaasaelajate hulgas oli ka EHL. Mida siis teha? Kasuliku spikri leiad meie juristilt Külli Kröönströmilt Facebooki postitusest.

PÄEVAKAJALIST

EHL-i pöördumine koalitsiooniläbirääkijate poole.
Palju õnne sünnipäevaks EHL-i juhiabi ja välissekretär Elis Cullen ning Lääne-Virumaa Haridustöötajate Liidu juhatuse esimees Reet Naaris.
EHL-i esimees Reemo Voltri ettepanekud koalitsioonile Vikerraadio Reporteritunnus
Kutse EHL-i videoklipi kaastingule: anna oma kolleeg üles!
Töörühm alustas tööd EHL-i arengukavaga aastateks 2021-2025.   
EHL jagab 
juubelisündmuse korraldamise toetust.

 

LIITU MEIEGA: https://ehl.org.ee/hakka-liikmeks/liikmeks-astumise-avaldus/ KÜSI MEILT: https://ehl.org.ee/liikmele/foorum/ JÄLGI MEID: Facebookis TELLI UUDISKIRI: https://ehl.org.ee/.

 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks