EHL jätkab sel kolmapäeval palgaläbirääkimistega

Eesti Haridustöötajate Liit (EHL) istub läbirääkimiste laua taha Vabariigi Valitsuse ning Eesti Linnade ja Valdade Liiduga 22. septembril 2021 kell 12.30-13.30. Kohtumise tulemus puudutab pea 26 000 õpetajat üle Eesti.

EHL-i esimees Reemo Voltri sõnul peab Eesti õpetaja, kes on magistriharidusega spetsialist, töötasu algama Eesti kõrgharidusega spetsialisti keskmisest töötasust. Paraku õpetaja töötasu viimastel palgaläbirääkimistel hoopiski vähenes võrreldes Eesti keskmise palgaga.

“Kõik läbirääkimisel osalejad, kelle prioriteediks on Eesti hea hariduse jätkamine ning õpetajate järelkasvu tagamine, peavad pidama oluliseks taastada õpetaja töötasu miinimum (võrreldes keskmise töötasuga) selliseks nagu see oli 2020. aastal.  See on ligi 91% riigi keskmisest töötasust  ning tähendab õpetaja miinimum töötasu tõstmist aatal 2022 vähemalt 1500 euroni,” selgitas Voltri.

Siin EHL-i selgitav pöördumine ja selgitus, mis saadeti osapooltele välja septembris, kui 2022. a. töötasude alammäära läbirääkimised alguse said. EHL pöördumine ja selgituskiri õpetaja 2022. a. töötasu kohta

 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks