EHL-i usaldusisikud suurendavad turvatunnet tööelus

EHL pakub oma liikmetele lisaks erinevatele liikmesoodustustele ja hüvedele ka tööalast abistamist EHL-i usaldusisikute toel. Tänaseks tegutsevad EHL-i usaldusisikud rohkem kui neljasajas haridusasutuses üle Eesti ning toetavad meie ametühingu liikmeid nii headel kui halbadel aegadel.

EHL-i usaldusisik on töötaja, kelle on valinud õetajate esindajaks suhtlemisel tööandjaga ametühingu liikmed. Oma paremad teadmised esindusülesannete täitmiseks saavad usaldusisikud, kui liidu ühed võtmeisikud, EHL-i iga-aastaselt koolitusprogrammist. Samuti lisab ametühingu usaldusisikute tegevusele kaalu ning pädevust erinevad ametühingu ja ametühingu usaldusisiku tegevust reguleerivad Eesti Vabariigi seadused.

Oma töökoha ametiühingu usaldusisiku leiad üles, kui pöördud enda asutuse ametiühingu poole. Nimekirja EHL-i liikmesliitudest leiab EHL-i kodulehelt.

Erinevad ametiühingu ja ametiühingu usaldusisiku tegevust reguleerivad Eesti Vabariigi seadused:  ametiühingute seadus. Nii töötajate kui ka ametiühingu usaldusisiku informeerimises ja konsulteerimises osalemise regulatsioon on sätestatud töötajate usaldusisiku seaduses. Kollektiivlepingu sõlmimise ja täitmise õiguslikud alused sätestab kollektiivlepingu seadus.

 

LIITU MEIEGA: https://ehl.org.ee/hakka-liikmeks/liikmeks-astumise-avaldus/ JÄLGI MEID: Facebookis TELLI UUDISKIRI: https://ehl.org.ee/. VAATA INSTAGARAMI: https://www.instagram.com/eesti_haridustootajate_liit/ 
KÜSI MEILT: https://ehl.org.ee/liikmele/foorum/ 

 

 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks