Usaldusisikute aastakonverents

21.-23. aprillil toimus Eesti Haridustöötajate Liidu usaldusisikute aastakonverents, mis kandis sel aastal nime “Õpetaja – hariduse tugisammas“.

Koolitus-konverentsil osales üle 300 õpetaja, kellest enamus on ametiühingu usaldusisikud. Päev algas Tallinki laeval Silja Europa EHL juhatuse esimehe Reemo Voltri tervitussõnadega, millele järgnes minister Mailis Repsi sõnavõtt hariduses juba toimunud ja võimalikest uutest muudatustest nii riigi kui ka KOV ja kooli tasandil. Minister vastas avameelselt usaldusisikute küsimustele ning kinnitas oma oleku ja sõnadega õpetajameti väärtuslikkust ja autonoomsust. Põhikoolitajaks oli sel korral ajakirjanik Märt Treier, kes arutles ajakirjanduse rolli üle mainepildi kujunemisel. Koolitus oli üksjagu intrigeeriv, tõstatades küsimusi õpetaja käitumise, hoiaku, eneseväärtustamise ja -hinnangu jm kohta ameti kuvandi ja maine kujunemisel. Õhku jäi enim püsima mõte enesest lugupidamisest ja ise oma eriala väärtustamisest, mis ongi aluseks ühiskonna, sh ajakirjanduse jaoks mainepildi kujunemisel ning mis annab õpetajatele endile vahendid selle kujundamiseks.

Päev jätkus EHL volikogu koosolekuga laeval Princess Anastasia suunal Peterburisse. Koosolekul tõmmati joon alla 2018. aasta tegevusele ning lükati hoog sisse uue aasta tegevuskavale.

Järgmisel päeval oli osalejatel suurepärane võimalus külastada Peterburi linna.

Pärast linnaekskursiooni jätkus EHL jurist Külli Kröönströmi koolitus, mille käigus andis ta usaldusisikutele kompaktse ülevaate olulisimatest uuendustest seadusandluses, sh psühhosotsiaalsetest ohuteguritest töökeskkonnas, PGS muudatustest ja täiendavatest õigustest õpetajatele ning isikuandmete kaitsest. Konverents lõppes suure loosiga, mille tulemusel selgusid aasta suurim osakondAseri Kool Ida-Virumaalt – , aasta suurim liikmeskonna kasvuga osakond – Koeru Keskkool Järvamaalt – ning aasta uus osakondTallinna huvikeskus KULLO, keda õnnitleti tunnistuse ja Piletilevi kinkepiletitega. Palju õnne võitjatele!

Konverentsist pani ka lühikese iseloomustava videoklipi kokku Randvere kooli usaldusisik Alari Allika:

Suur tänu osalejatele aktiivse ja sisuka osaluse eest konverentsil! Kohtumiseni järgmisel aastal!

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks