President Alar Karis: meie head õpetajad on väärtus, keda ei tohi ignoreerida

Edastame härra presidendi sotsiaalmeedia postituse peale külaskäiku Harjumaal Peetri lastead-põhikoolis.

Tore on käia koolis, mis ise tunneb, et on väga hea kool – kuulsin seda nii Peetri Lasteaed-Põhikooli õpilastelt kui ka õpetajatelt. Õpilased tõstsid esile maitsvat ja värsket koolitoitu ning toredaid õpetajaid, kes on nagu lähedased sõbrad. Õpetajad hindavad sõbralikku töökeskkonda ja tunnevad rõõmu vilistlaste sagedastest soojadest külaskäikudest.

Aga – ka Peetri kooli õpetajad alustavad 22. jaanuaril streiki. Direktor Luule Niinesalu sõnul mitte eeskätt palga tõttu, vaid murest õpetajate järelkasvu pärast. Peetri kooliski on praegu vakantsed eesti keele, keemia ja matemaatika õpetaja ametikohad. Streik, leiavad nad, annab võimaluse rääkida murekohtadest, mis uute õpetajate kooli tulekut ja koolis püsimist ohustavad. Palga kõrval on need suur töökoormus, klasside suurus ja tugispetsialistide puudus, lapsevanemate kõrged nõudmised koolile ja õpetajatele.

Väga õige, sellest kõigest tulebki rääkida ja muredele lahendusi otsida. Kui muud väljapääsu pole, siis ka streikida. Sest meie head õpetajad on väärtus, keda ei tohi ignoreerida. Kuid alati peab olema eesmärk teha kõik, et streiki ei tuleks.

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks