Avalikud koosolekud Tartus ja Tallinnas: kõrghariduse ja teaduse väga hea rahastamine on väga oluline

9. detsembril arutati Riigikogus kõrghariduse rahastamise tulevikku. Samal ajal toimusid mõlemas linnas avalik Tallinnas Riigikogu ning Tartus Haridus- ja Teadusministeeriumi ees eemärgiga anda Riigikogu liikmetele märku, kui oluline on kõrghariduse ja teaduse rahastamine. Sündmuse eestvedajateks olid: Eesti Üliõpilaskondade Liit, Akadeemilised Ametiühingud, Eesti Haridustöötajate Liit.
 
Avalikul koosolekul osalesid teadlased, õppejõud, õpilased ja üliõpilased ning kõik teised kaastoetajaid, et ühiselt seista kvaliteetse ja hästi rahastatud kõrghariduse ning teaduse eest. 
 
EHL-i esimees Reemo Voltri rõhutas oma sõnavõtus: “Oluline on, et me vaataks ja väärtustaks kogu haridussektorit tervikuna. Kõik selle osad on olulised- alusharidus, põhi-ja keskharidus, kutseharidus ning kõrgharidus. Me peame jõudma olukorrani, mis on sätestatud haridusleppes- 1,5% SKP-st kõrgharidusse ja 1,5% SKP-st õpetajate palgafondi. Ainult nii saame tagada eesti keelse tasuta ja kvaliteetse hariduse jätkumise Eestis.”
 
Fotod Tallinna avalikust koosolekust leiad siit: https://photos.app.goo.gl/6pwkCgzLTpqWc67e6
Galerii Tartu avalikust koosolekust on siin: https://drive.google.com/…/1mAabEQK
Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks