EHL osales 11. rahvusvahelisel õpetajaameti tippkohtumisel (International Summit on the Teaching Profession, ISTP)

EHL-i esimees Reemo Voltri osales  11. rahvusvahelisel õpetajaameti tippkohtumisel (International Summit on the Teaching Profession, ISTP), mis toimus tänavu 19.-21. oktoobril virtuaalselt ning sel korral keskenduti teemale “Õpime minevikust ja vaatame tulevikku: meisterlik ja võrdne haridus kõigile” (Learning from the Past, Looking to the Future: Excellence and Equity for All). Arutati, kuidas riik, õpetajate esindusorganisatsioonid ja koolid saaksid ühiselt töötada kõigile tipptasemel hariduse võimaldamise nimel. 

Tippkohtumisel arutasid delegatsioonid olulisi teemasid ning tõid välja riiklikud lubadused, mis aitavad kaasa õpetajapoliitika arendamisele ning õpetajaameti väärtustamisele. Eesti delegatsioon leppis kokku kahes lubaduses: koostada tegevuskava õpetajate järelkasvu tagamiseks ja töötada välja karjäärimudel õpetajatele ning töötada selle nimel, et tagada võrdsus hariduses: tasandada õpilünki ning toetada õppijate ja õpetajate vaimset tervist. Lubaduste täitmist esitletakse järgmisel tippkohtumisel.

EHL-i esimees Reemo Voltri pidas oma ettekandes oluliseks usaldust, koostööd ning hariduskogukonna füüsilise ja vaimne tervise  ning sotsiaalne heaolu parandamist. Voltri sõnul on koostöö kasvanud poliitikakujundajate, õpetajate, lapsevanemate, õpilaste, sidusrühmade organisatsioonide ja haridusasutuste vahel ning seda ka tasanditel nagu riik, kohalik omavalitsus ja üksikisik. Reemo Voltri sõnul on kasvanud lapsevanemate seas usaldus õpetajaameti vastu: “Lapsevanemad on näinud ja mõistnud COVID-19 ajal õpetajaameti raskust ning tähtsust, ” selgitas Voltri.

“Need positiivsed sammud aitavad kaasa haridusringkonna kõigi osapoolte heaolu saavutamiseks. Et arenguhõpe oleks veelgi jõudsam,  tuleks COVID-19 kriisi positiivsetest tavadest õppida ja nendest õppetundidest õpitut kasutada mitte enam ainult kriisi olukorras,” lisas Reemo Voltri õpetajaameti tippkohtumisel.

Õpetajaameti tippkohtumisele kutsuti OECD PISA uuringu edukamad riigid ning tänavu osalesid Ameerika Ühendriigid, Eesti, Hiina, Hispaania, Kanada, Poola, Portugal, Rootsi, Saksamaa, Singapur, Sloveenia, Šveits, Tšehhi ja Ühendkuningriik. Eesti on kohtumisest osa võtnud ka varasematel aastatel.

Eestit esindasid kohtumisel lisaks EHL-i esimehele Reemo Voltrile, haridus- ja teadusminister Liia Kersna, ministeeriumi riigigümnaasiumide rajamise koordinaator üldhariduspoliitika osakonna juhataja ülesannetes Ülle Matsin, kõrgkoolide ametiliitude ühenduse Universitas esimees Ants Koel,  ja õpetaja Margit Timakov.

Tippkohtumise avasid Ameerika Ühendriikide esileedi Jill Biden, kes on varasemalt pikalt õpetajaametit pidanud, Ameerika Ühendriikide haridusminister Miguel Cardona, OECD hariduse ja oskuste direktoraadi juht Andreas Schleicher ning ülemaailmse õpetajate esindusorganisatsiooni Education International president Susan Hopgood

Tänavu korraldas tippkohtumist Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD) koos Ameerika Ühendriikide haridusministeeriumi ja rahvusvahelise õpetajate katusorganisatsiooniga Education International, mille liikmeks on EHL. 2019. aastal toimus tippkohtumine Soomes ja 2020. aastal pandeemia tõttu virtuaalselt. Järgmisel aastal toimub tippkohtumine Hispaanias Valencias.

 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks