EHL30: juubelipidustused on uue hoo sisse saanud

Sügise eel lükkas EHL-i juubelisündmustele uue elu sisse Pärnumaa HaüL-i korraldatud sünnipäevapidu. Juubelipidustused on ametühingu inimesed kokku toonud veel ka Harjumaal, Järvamaal, Põlvamaal, Tallinnas, Kohtla-Järvel, Võrumaal, Pärnumaal, Tartumaal. Omamoodi tänusündmus EHL-i tegusatele liikmetele  ootab Saaremaa HL-i inimesi.

Pärnus tunti pärast pikemat koroonapausi tunti rõõmu taaskohtumisest. Suure üllatuse valmistas Pärnumaa HaüL-i juhatuse liikme Erika Jakobsoni sõnul osalejatest moodustunud minikoor. Tunnustatud EHL-i liikmetele lauldi meeleolukat sünnipäevalaulu. Järelkaja  Võrumaa HL sünnipäevapeost saab tänu Pille Kulbergi kokkuvõttele lugeda võrukeeles, see algab  sõnadega: “EHL 30 – ilmkistumada hää oppajide liit!EHL-i 30. juubeliaasta esimese sünnipäevapeo korraldas Viljandimaa HL. Meeleolusid jagub Viljandimaa peost  blogi vahendusel ka kõigile teistele.

Keerulist aega möödunud talvest jääb meenutama Kohtla-Järve HAL juhatuse esimees Vera Ryzhkova muljed nende juubelipeolt: “Praegusel keerulisel ajal omandab haridustöötajate ametiühingu tegevus eriti tähtsa mõtte ja sisu. EHL on tähelepanu pööranud ning selgelt õpetajate huvisid esindanud väga erinevate nüansside kohta, millega on tulnud õpetajatel kokku puutuda käesoleva aasta keerulises olukorras ja tingimustes. Tunne ja teadmine, et õpetaja eest seistakse ning õpetaja on kaitstud, on ülimalt oluline igas Eestimaa paigas. Ametiühing aitab õpetajal julgelt ja lootusrikkalt vaadata tulevikku.”
 
Harjumaa HL-i sündmuselt jäi kõlama Kolga Kooli õpetaja sõnad ürituse lõpus: „Et Eesti õpetajate hinged heliseksid helgelt nagu Johan Randvere mängitud klaveripalad Mustpeade majas.“ HHL-i esinaine Kersti Kaldmäe lisas: “Väga meeldiv oli kohtuda meie eelmise esimehe Mare Ojasalu, kes meenutas HHL-i ettevõtmisi algusaastatel, mis olid kinnituseks, et Harjumaa on alati olnud aktiivne osalemas EHL-i tegemistes.”
EHL30 Järvamaa sünnipäevapeo üks korraldajatest Eve Tammekännu sõnul oli  sünnipäevapidu tore ja kuna viimase aja sündmuste taustal saadakse harva kokku, siis on omavahel palju rääkida. “Peo meeleolu aitas tõsta kaunis saksofoni muusika. EHL-i edaspidistest suundadest sai julgelt küsida tegevjuhi Aleksandr Tiidemanni käest. Üheskoos suudame, oodata ja ületada raskusi,” võtab kokku Järvamaa sünnipäevapeol kajanud mõtted ja tunded Järvamaa HL-i esimees Eve Tammekänd.
 
Tartu Maakonna Haridustöötajate Ametiühingu korraldatud EHL-i 30. aastapäeval tehti kokkuvõtteid 2021. aastast, tänusõnad- ja kingitused said organisatsiooni tublid usaldusisikud. Juubelisündmusele lisas pidulikkust traditsiooniline tort ning lõõtsahelid Oliver Lepikult.  Sünnipäevapidu jõudis 21. oktoobril Tallinna Haridustöötajate Ametühingu Liitu. Meeleolusid tõstis muusik ja naerutavate juttudega tuntud Jarek Kasar. Asisemaid noote hoidis THaüL-i üldkoosolek. Külaliste ja tervitajate hulgas oli nii Tallinna linna kui haridusameti esindajad. 

Täpsema info juubelisündmuse korraldamise toetuse kohta leiab kodulehelt: https://bit.ly/33QTfaO. Korraldustoetust jagatakse kuni 2021. aasta lõpuni.

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks