EHL-i VALIMISED: Esinduslikem õpetajate organistsioon sai uued juhid ja arengusuunad

ESINDUSLIKEM ÕPETAJATE ORGANISATSIOON SAI UUED JUHID JA ARENGUSUUNAD

28-29. juunil 2021 toimus Eesti Haridustöötajate Liidu (EHL) üldkoosolek, kus valiti järgmiseks neljaks aastaks juhatus, volikogu ja revisjonikomisjon, mis määravad oluliselt esinduslikema õpetajate organisatsiooni arengu ning sotsiaaldialoogi ühiskondlikul tasandil mitmeks aastaks.

28. juunil kinnitati EHL-i liikmesorganisatsioonide poolt esitatud volikogu kandidaatidest uus volikogu.  Üldkoosolekul valiti ka 7-liikmeline juhatus (sh esimees ja asetäitja) ning 3-liikmeline revisjonikomisjon. Samuti osales sündmusel esmakordselt loodud EHL-i Noortekogu liikmed. 

Noortekogu esindaja Heleriin Paeoja sõnul on nende peamiseks ülesandeks teha noorte õpetajate hääl ühiskonnas kuuldavaks, neid motiveerida ja olla noortele õpetajatale toeks. Pikemat intervjuud noortekogu plaanidest saad vaadata Aktuaalse kaamera uudistest (minut 04.17).3. 

EHL-i  järgmiste aastate eesmärgiks on olla kõiki haridustöötajaid ühendav organisatsioon ja arvamusliider. Vastutusrikkaks ülesandeks on sotsiaaldialoogi kaudu haridustöötajate huvide esindamine, õiguste eest seismine ning õpetajaameti väärtustamise tagamine ühiskonnas. EHL-i juhatuse esimeheks valitud Reemo Voltri.

EHL-i juhtimis- ja esindusorganisatsioon on volikogu, kes kinnitab EHL-i tegevusega seotud olulisemad küsimused. Volikogu uus koosseis järgmiseks neljaks aastaks on: Kersti Kaldmäe (Harjumaa), Ene Külanurm (Jõgeva), Jüri Gurejev (Hiiumaa), Andero Vaarik (Tallinn),   Külli Nõmmiste (Jõhvi), Eve Tammekänd (Järvamaa), Vera Ryzhkova (Kohtla-Järve), Marju Viitmaa (Läänemaa), Reet Naaris (Lääne-Virumaa), Kersti Lillo (Põlvamaa), Aavo Jakobsoo (Pärnumaa), Margot Sarv (Raplamaa), Signe Stern (Saaremaa), Andero Vaarik (Tallinn), Ingrid Aamisepp (Tallinn), Tiiu Laan (Tartu), Sille Allik (Valgamaa), Reemo Voltri (Tartu), Rita Kadaja (Viljandimaa), Helle Reiljan (Võrumaa). Volikogu tööd hakkab juhtima Aavo Jakobsoo ning aseesimeheks on Andero Vaarik.

EHL-i juhatuse uue koosseisu esimene tööpäev on augustikuus.
Juhatuse liikmeteks valiti volikogu poolt: Helle Reiljan (Võrumaa), Karin Klemmer (Tallinn), Külli Nõmmiste (Jõhvi), Reemo Voltri (Tartu), Reet Lepp (Harjumaa), Tiiu Laan (Tartu), Ulvi Noor (Tallinn). Reemo Voltri jätkab esimehena, aseesimeheks kinnitati Karin Klemmer. Juhatus organiseerib EHL-i igapäeva tegevusi volikogude vahelisel perioodil. 

Revisjonikomisjonis täidavad ülesandeid: Ene Külanurm, Ülle Karro ja Mari Lepp.

Teisel päeval kohtus EHL-i kui Haridus- ja Teadusministeeriumi partnerorganisatsiooniga ka minister Liina Kersna. Tema postitust kohtumisest loe siit.  Viimasesse päeva mahtus ka aastateks 2021-2025 EHL-i arengukava  kinnitamine ning koolituspäev “Ametiühingu olemus, iseloom ja olulised tervisenäitajad”. Tähtsündmuselt ei puudunud mh õhtused pidulikumad noodid ja bankett elava muusik saatel.

*Üldkogu meeleoluka fotogaleriist saad häid emotsioone sellelt lingilt.

 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks