EHL: Haridustöötajad peavad vajalikuks olla koroonavaktsiini esmasaajate hulgas

Eesti Haridustöötajate Liit pöördus Vabariigi Valitsuse poole sooviga, et lisaks riskirühma kuuluvatele ja esmatähtsate teenuste osutajatele arvaks riik esmajärjekorras vaktsiini saajate hulka ka haridustöötajad. Pikemalt loe Eesti Haridustöötajate Liidu  pöördumisest.

 

Lp Jüri Ratas
Peaminister

Lp Tanel Kiik
Sotsiaalminister

Lp Jaak Aab
Haridusminister

01/12/2020

EHL-i pöördumine seoses võimaliku COVID-19 vaktsineerimisega

Viimase nädala jooksul on avalikkuses kõlanud, et nii mõnegi tootja COVID-19 vaktsiinid on jõudmas Euroopa riikideni. Sellega seoses on kuuldavasti ka Eesti riigi valitsus koostöös Terviseametiga koostanud kava, mis näeb ette, keda esmajärjekorras vaktsineerida kavatsetakse.

Ühiskonna toimimise seisukohalt ning hariduse olulisust arvestades kutsume Vabariigi Valitsust ja Terviseametit arvama esmaste vaktsineeritavate nimekirja kindlasti ka õpetajad (lasteaia- ja kooliõpetajad ning kõrgkoolide õppejõudusid). Kui õpetajad saavad esmajärjekorras vaktsineeritud, lubab see meil jätkata täismahus lasteaiateenuse pakkumist ning samuti väheneb oluliselt võimalus, et peame klassikomplekte või kogunisti terveid koole õpetajate haigestumise tõttu distanstõppele suunama.

 

Mõistlikku koostööd soovides!
Reemo Voltri
EHLi juhatuse esimees

 

 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks