AASTA ÕPETAJA 2020 VALIMINE: Esita oma kandidaat

Tere!

Alanud on Aasta õpetaja 2020 valimine. Taas on käes aeg anda oma hääl kolleegi või haridusasutuse poolt, kes on Sinu arvates olnud eeskujuks ja väärib tunnustust. Kokku kuulutatakse välja laureaadid 12 kategoorias. Tunnustusürituse eestvedajateks on Eesti Haridustöötajate Liit (EHL) ning Haridus- ja Teadusministeerium. Kandidaatide esitamine kestab 31. märtsist kuni 26. aprillini. Aasta õpetaja preemiad antakse üle pidulikul galal “Eestimaa õpib ja tänab“.

Alates sellest aastast määratakse lisaks senistele kategooriatele ka riiklik hariduspreemia huvialaõpetajale ning senise ühe asemel antakse välja kuni kolm haridustöötaja elutööpreemiat. EHL kuulutas viimasel korral välja tiitli Haridustegu 2019. Möödunud aastal pälvis selle Tartu Lasteaed Kelluke, kui piirkondlik eesti keele kui teise keele metoodikakeskus. Kõikidele laureaatidele kingiti lugupidamise märgiks hinnaline meene. Samuti hoiab EHL au sees aasta õpetaja gala eelkäijat, olles üks „Aasta õpetaja“ maakondlikke sündmuste korraldajatest.

Aasta õpetaja preemiad antakse üle pidulikul galal “Eestimaa õpib ja tänab“. Gala toimub juba kaheksandat korda ning on kujunenud haridustöötajate seas kõige olulisemaks tänu-ja tunnustussündmuseks.

Kandidaatide esitamine kestab 31. märtsist kuni 26. aprillini. Pärast 26. aprilli kell 23.59 esitatud ankeete arvesse ei võeta. Kandidaate saab esitada konkursi ametlikul kodulehel, mis asub Haridus- ja Teadusministeeriumi kodulehel: https://bit.ly/34lwTOp. Sündmuse veebilehel on kirjas ka täpsed konkursi tingimused ja kirjeldus.

Ajalugu: Aasta õpetaja gala sai alguse 2009. aastal, kui tunnustusstatuudid töötati välja töörühma poolt, kus olid esindatud Eesti Alushariduse Juhtide Ühendus, Eesti Koolijuhtide Ühendus, Eesti Lastevanemate Liit, Eesti Linnade Liit, Eesti Maaomavalitsuste Liit, Hariduskorralduse Nõukoda, Haridus- ja Teadusministeerium ning Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus. Aasta õpetaja gala eelkäijaks oli maakondlik ja üleriigiline õpetaja tunnustusüritus „Aasta õpetaja“, mille algatajateks olid Eesti Haridustöötajate Liit ning Haridus- ja Teadusministeerium. „Aasta õpetaja“ maakondlikud tänusündmused toimuvad tänini.

LIITU MEIEGA: https://ehl.org.ee/hakka-liikmeks/liikmeks-astumise-avaldus/ KÜSI MEILT: https://ehl.org.ee/liikmele/foorum/ JÄLGI MEID: kodulehel ja Facebookis TELLI UUDISKIRI: https://ehl.org.ee/.

 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks