EHL pöörab Eesti Vabariigi Valitsuse tähelepanu lasteaedade ja nende personali kaitsmisele eriolukorras

Eesti Haridustöötajate Liit pöörab Eesti Vabariigi Valitsuse tähelepanu lasteaedade ja nende personali kaitsmisele eriolukorras

 

Eesti Haridustöötajate Liit (EHL) tegi valitsusele ettepaneku võimaldada lasteaedade personalile COVID-19 testimine. Täna ühineti Eesti Lasteadnike Liidu (ELAL) pöördumisega, kus paluti valitsusel tagada lasteaedade töötajatele  isikukaitsevahendid.

Mitmed lasteaiad pole vaatamata COVID-19 viirusele oma uksi kinni pannud ning igapäevatöö jätkub. Nii tagatakse elutähtsate ametite töötajatele (politseinikud, kiirabitöötajad, tuletõrjujad jt) võimalus tööd teha, garanteerides ühiskonnas elutähtsate teenuste olemasolu. Seda tähtsat ülesannet täites puutub lasteaia personal iga päev kokku nii laste kui ka lapsevanematega, ollakse otseses ohus nakatuda koroonaviirusesse.

„Ei tohi juhtuda, et lasteaedade personal ametiülesandeid täites kahjustab oma tervist või saab ise nakkuse edasikandjaks, sest lasteaedades napib või puuduvad isikukaitsevahendeid,“ selgitab EHL-i juhatuse esimees Reemo Voltri.

Voltri sõnul on väga vajalik praeguses eriolukorras arvata ka lasteaedade personal elutähtsate ametite hulka. „Tagame neile sel moel vajadusel COVID- 19 testimise. Samuti on oluline garanteerida lasteaedadele vajalikud isikukaitse- ja desinfitseerimisvahendid. Palume tungivalt Vabariigi Valitsusel pöörata tähelepanu lasteaia personalile kui eesliini töötajatele. “

 

EHL-i ettepanekut võimaldada lasteaedade personalile COVID-19 testimine saab lugeda siit

ELAL-i ja EHL-i avaldus lasteaedade varustamise kohta kaitsevahenditega asub ELAL-i kodulehel.

 

 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks