EHL UUDISKIRI: Hakkame sättima EHL-i juubeliks

Tere!

Eesti Haridustöötajate Liidul täitub sel aastal 30. aastapäev. See on väärikas number, mis tähistab tõsiselt võetavaid saavutusi, väärib tähelepanu ning paneb mõtlema ka tulevikule. Nii haridus kui ka ametühingud on saavutanud ühiskonnas olulise rolli. Kuulutame 2020. aasta EHL-i juubeliaastaks ja alustamegi nüüd kohe ettevalmistustega, mis tähendab nii suuri kui ka väikeseid ettevõtmisi. Soovime koostöös teiega hoida meie ühine EHL oluline ja keskpunktis.  Huvitavaid üleskutseid ning mõndagi uut veebruarikuu uudiskirjast leiategi. 

 

Alustame nüüd!

Teie Eesti Haridustöötajate Liit 

EHL-i JUUBELIAASTAT EHIB UUS LOGO                                     

Kohe, kohe algav juubeliaasta on väga sobiv hetk kuulutada välja EHL-i värskem nägu ja mitte ainult, ka tegutsedes tuleb ametühingul ajaga kaasas käia. Äsja valminud logo on esimene samm selles suunas, kuid kindlasti mitte viimane. Täna tutvustame EHL-i uut logo. Kindlasti aga suhtleme lähiajal veel usinalt, kuidas ahjusoe logo meie ühist elu kujundama hakkab.

EHL-i uue logo autoriks on tootedisainer Tarmo Luisk. Juba paarkümmend aastat disainivaldkonnas tegutsenud Luisku peetakse juba praegu grand old man`ks. Tarmo Luisk on loonud ka EHL-i logo, öeldes ise sissejuhatuseks: „Huvitava ja sobiva seose sain teie organisatsiooni seest. Keskne suur H-täht sümboliseerib redelit – haridusredelit, astmelist haridust, elukestvat õpet, arengut, tõusu tarkuse redelil.“

Uue logoga saab rohkem sinasõprust teha EHL-i kodulehel, kus tutvustame logo visiitkaartidel, blanketil ja erinevate värvilahendustega näidistel. Põhjalikum logo saamislugu avaneb siit

EHL KUULUTAB VÄLJA JUUBELIAASTA PROGRAMMI: EHL 30

EHL-i juubeliaasta programmi eesmärgiks on korraldada pea terve aasta jagu sündmusi, mis tooks kokku meile olulised inimesed, organisatsioonid ja asutused. Tähtis on ka koos EHL-i enda tublide inimestega tähistada 30. aastapäeva tavalisest pidulikumalt. See tähendab nii vanasid traditsioone kui ka uute tavade algatusi. Pidulik aasta toob pidusid, konverentse, erinevaid publikatsioone nii paberil kui ka uues meedias ning lausa üle-eestilise juubelituuri.

AprillEHL 30: Ilmub EHL-i juubelileht.  /  EHL 30: Juubelikonverents „Üheskoos suudame!”. MaiEHL 30: Juubelituuri avastart.  /  EHL 30: Lasteaiaõpetajate delegatsioon esindab Eestit Rahvusvahelisel alushariduse konverentsil Helsingis.  JuuniEHL 30: Laiendatud volikogu koosolek.  AugustEHL 30: Värske õpetaja vaimulaager.   SeptemberEHL 30: Instagrammi konto avamine „Minu õpetaja!“.  OktooberEHL 30: „Aasta õpetaja“ valimine.  /  EHL 30: Uute usaldusisikute kohtumine.  NovemberEHL 30: ETUCE ametiühingute uuendamise projekti “YOUR TURN!” tulemuste infoseminar.  Jaanuar 2020EHL 30: Rahvusvahelise hariduse päeva tähistamine.  VeebruarEHL 30: Tugipersonali päeva meelespidamine.

 

ANNA ÜLES: OMA PIIRKONNA SÜNDMUS JUUBELIPROGRAMMI

EHL soovib juubeliaasta raames jõuda ka pealinnast kaugemale, sest EHL on üks nendest ametühingutest, kelle liikmed asuvad üle Eesti. Väga oluline on, et ka Sinu piirkonna või osakonna sündmus või traditsioon jõuaks ametlikku juubeliprogrammi. Tähtaeg: 10. märts 2020.

Anna üles! Kuidas? Soovitame kõikidel, kel tekkis uudiskirja lugedes mõni hea mõte, võtta ühendust oma piirkonna liikmesliidu juhatuse esimehega. Palume kõikidel piirkonna juhatuse esimeestel koguda oma kandi inimeste ideed kokku ning edastada need e-mailile heldi.ruiso@ehl.org.ee. Sündmused, mis kajastavad EHL-i olulisust või on muul moel ametiühinguliselt päevakajalised, lülitame väga hea meelega juubeliprogrammi.

EHL-i piirkondlikke liikmesliitude kontaktid leiab EHL-i kodulehelt.

 

TULE JUUBELILEHE ŠARŽIJOONISTAJAKS VÕI LOOVKIRJUTAJAKS

EHL annab 30. aastapäeva raames välja oma esimese juubelilehe, mis avaldatakse Õpetajate Lehe erilehena. Kutsume kõiki andekaid õpetajaid kaasautoriteks. Ole julge ja kirjuta endast heldi.ruiso@ehl.org.ee hiljemalt 5. märtsiks 2020.

Eriti vajame nutikaid ning hea huumoriga kunstniku soonega meistreid, kes on valmis joonistama šarži. Teemat me siin ei avalda. Juubelilehe sisu tuleb võimalikult paljudele üllatusena hoida. Aga eks ta õpetajatega seotud ole 😉 

Samuti on oluline leida kirjaoskajaid. Ära hakka kahtlema, kui grammatika pole Sinu tugevaim külg. Lehel on oma toimetaja olemas. Hoopis olulisem on Sinu väga andekad mõtted, sõnakasutus ja lood, mida räägid. Kui kirjutad heldi.ruiso@ehl.org.ee, siis saab kõike täpsustada. 

PÄEVAKORRAL

Kubija hotell-spaa pakub soodsaid pakette EHL-i liikmetele. Tutvu EHL-i uue koostööpartneri ja sooduspakkumiste tingimustega EHL-i kodulehel.

Tartu Haridustöötajate LiitTartu Linnavalitsus ja Tartu Maakonna Haridustöötajate Ametiühing sõlmisid kollektiivlepingu 2020. aastaksEHL: Sõlmitud kollektiivleping parandab Tartu õpetajate töötingimusi ja töötasusid. Ülevaate kollektiivlepingust leiad siit.

EHL pöörab tähelepanuEHL ja akadeemilised ametühingud näevad tööandjate suhtes liigselt paindlikkes töösuhetes ohtu töötajate heaolule. Loe ühist pöördumist Eesti vabariigi ministrile.

EHL ühines ohutute koolide deklaratsiooniga. Täpsemalt EHL-i uudiste rubriigist.

 

 

LIITU MEIEGA: https://ehl.org.ee/hakka-liikmeks/liikmeks-astumise-avaldus/ KÜSI MEILT: https://ehl.org.ee/liikmele/foorum/ JÄLGI MEID: kodulehel ja Facebookis TELLI UUDISKIRI: https://ehl.org.ee/.

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks