Nils Niitra artikkel Postimehes: „Õpetajad otsivad üha sagedamini õigust töövaidluskomisjonist“

Tänases, 17.02.2016 Postimehes kirjutab reporter N.Niitra, kuidas õpetajad otsivad üha sagedamini õigust töövaidluskomisjonist. Olukorra kohta on arvamust küsitud EHL juhatuse esimehelt Reemo Voltrilt.

Sissejuhatus:

„Kroonu leib on küll pikk, aga peenike – tööinspektsiooni andmetel pöörduvad riigi ja teiste avalik-õiguslike asutuste töötajad oma õiguste kaitseks järjest sagedamini töövaidluskomisjoni poole. Esirinnas on õpetajad.

Kui 2013. aastal oli töövaidluskomisjonis arutamisel 118 riigi, kohaliku omavalitsuse või avalik-õigusliku asutusega seotud töövaidlust, siis aasta hiljem oli neid 126 ning mullu juba 144. Neist omakorda koolitöötajatega oli seotud üle poole ehk 73 vaidlust. Jutt ei käi üksnes üldhariduskoolide õpetajatest, vaid ka näiteks eripedagoogidest ja ülikoolide õppejõududest. Koolitöötajate vaidluste põhjuste seas on nii koondamised kui ka ületunnitöö hüvitamata jätmine.“

Pikemalt saab artiklit lugeda Postimehe digimaailmas aadressil: http://pluss.postimees.ee/3585675/opetajad-otsivad-uha-sagedamini-oigust-toovaidluskomisjonist või Postimehe paberväljaandest.

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks