Harjumaa HL õpetajatepäeva soovid

Meie eelmine president on öelnud:
Õpetaja on inimene, kes hoolsa aednikuna paneb iga päev tükikese oma mõistusest ja südamest noortele kaasa.

See ütleb seda, et õpetaja peab olema suure südamega inimene, kellel jätkub neid tükikesi aastateks, unustamata seejuures oma kodu, oma peret. Õpetaja töö ei ole amet vaid elustiil. See ei ole töö, mida teed kellast kellani ja siis unustad kõik kuni järgmise hommikuni. Sa võtad iga päev koolist kaasa nii rõõme kui ka muresid. Kui igapäevased rõõmud rikastavad õpetaja argipäeva, siis mured tungivad sügavale hinge ja ei lahku sealt enne, kui lahendus on leitud.

Te olete töökad, nõudlikud, lähete kaasa uue ja huvitavaga aga eelkõige olete oma tööle hingega pühendunud. Te ei arva, et teete iga päev midagi erilist aga tegelikult saadate iga päev korda hulgaliselt väikeseid imesid, millest aastatega ja oma kolleegidega koostöös kujuneb välja haritud ja mõtlev noor inimene. Kujundada ja suunata last, et nad leiaksid õige tee on väga vastutusrikas töö, mida ühiskonnas alati ei hinnata aga oma südames me teame, et meie töö on hindamatu väärtusega ja et ilma õpetajateta ei oleks meie riigil tulevikku.

Me ei saa eraldi välja tuua, et milline õpetaja on kõige väärtuslikum, vaid me kõik alates lasteaiast ja lõpetades gümnaasiumiga anname kokku ühe suure terviku, mille edukuse aluseks on meie tihe koostöö. Iga haridusasutus on tükike tervikust, mis kindlustab tuleviku.

Harjumaa ja Eesti Haridustöötajate Liidu nimel ma tänan teid teie südamega tehtud töö eest ja loodan, et teil jätkub jõudu veel pikalt õpetada meie riigi kõike kallimat vara, kelleks on lapsed.

Lev Tolstoi on öelnud:

Kui õpetaja kätkeb eneses armastuse nii aine kui ka õpilase vastu, siis on ta täiuslik.

Teadke, et te olete täiuslikud.

 

Suurimate tänudega

Kersti Kaldmäe

HHL esimees

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks