Pressiteade: Eesti Koolispordi Liit ja Eesti Haridustöötajate Liit panustavad ühiselt õpetajate tervisesse

Pressiteade , 23.01.2012

Eile, 22.jaanuaril allkirjastasid Eesti Koolispordi Liidu (EKSL) president Lauri Luik ja Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Remo Voltri ühise koostööleppe,  mille kohaselt toetab Eesti Haridustöötajate Liit õpetajatele korraldatavaid spordivõistlusi.Täna ei saa rääkida me vaid laste kesisest tervisest , sest ka õpetajatel lasub koolis suur töökoormus ning stress. Eesti Koolispordi Liit pakub läbi erinevate pallimänguturniiride ja spordipäevade mitmekesiseid sportimisvõimalusi kõikidele haridustöötajatatele. Aastas osaleb õpetajate spordivõistlustel enam kui pooltuhat õpetajat üle Eesti, olles eeskujuks tuhandetele õpilastele. 

EKSL presidendi Lauri Luige hinnangul on koolispordi üks eesmärke lisaks liikumisharrastuse arendamisele ja tervislike eluviiside propageerimisele koolinoorte hulgas seista hea ka selle eest, et õpetajad oleksid terved ning näitaksid noortele läbi sportimise positiivset eeskuju.  “Nii näiteks korraldab EKSL kord aastast õpetajate ja koolijuhtide võrkpalli- ning korvpalliturniiri, samuti veteranõpetajate võrkpalliturniiri „Ässad“,” sõnas Luik.

Luige sõnul on sel aastal kavas taaselustada parima kehalise kasvatuse õpetaja tunnustamise traditsioon, mille eesmärk on tänada ja esile tõsta oma valdkonna parimaid pedagooge. “Kuna nädalas on koolilastel vaid kaks kehalise kasvatuse tundi, on eriti oluline, et kehaline tegevus tunnis oleks maksimaalselt efektiivne. Seetõttu on EKSL sügiseks välja töötamas interaktiivset õppematerjali, kus õpilased, kuid ka õpetajad saavad vaadata, kuidas näiteks hüpata õigesti kõrgust, teha venitusharjutusi, visata palli jne. Tegu on nö arvutiprogrammiga, mis sisaldab endas teoreetilist baasi, õppevideosid jm olulist kehalise kasvatuse ainekava puudutavat informatsiooni, mida noor saab kodutööna omandada.” 

Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri peab väga oluliseks kahe organisatsiooni koostööd, kus ühiseks eesmärgiks on Haridustöötajate Liidul läbi  õpetajate töö- ja palgatingimuste parandamise eest seismise ja Koolispordi Liidul tema poolt pakutavate võimaluste kaudu, toetada nii tänuväärse ja raske ametiala esindajaid.

Madis Pettai
Eesti Koolispordi Liit, peasekretär
madis@koolisport.ee
Tel.   66 70 604
Mob. 50 49 044 

Kõik kategooriad

Liikmeks Astumine

Astu ametiühingu liikmeks